Posts

Posts Shortcodes

You can show the posts with Porto Blog, Porto Recent Posts shortcodes.


Recent

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt,... Les Mer

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1... Les Mer

Sliders med blåmuggost og tomatchutney

Bugere som passer perfekt på grillen – eller i panne! Du trenger: 500 g kvernet oksekjøtt 1 sjalottløk, skylles i kaldt vann... Les Mer

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g... Les Mer

Bilde av bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt.

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger... Les Mer

Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Prøv den perfekte sommerburgeren! Du blander den raskt, den stekes raskt og den er sunn. Det lille trikset med å bruke... Les Mer

Bilde av brokkolisalat med aspargesbønner.

Brokkoli- og aspargesbønnesalat

Den perfekte salaten til alle typer grillmat. Spis den gjerne alene, da er det perfekt å toppe den med... Les Mer

Bilde av kylling og søtpotet i form med løk.

Kylling, søtpoteter og løk, bakt med rosmarin og sitron

En enkel rett hvor alt lages samtidig. Kylling med skinn og beina tåler mye juling, og ved å bruke høy... Les Mer


Timeline

juli 2019

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]


Grid

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]

Sliders med blåmuggost og tomatchutney

Bugere som passer perfekt på grillen – eller i panne! Du trenger: 500 g kvernet oksekjøtt 1 sjalottløk, skylles i kaldt vann og finkuttes Kvernet sort pepper 1 ts smoaked tabasco Maldonsalt Bland alt utenom salt, og press ut til 4 burgere. Salt på utsiden. Grilles eller stekes i panne til ønsket kjernetemperatur. Tomatchutney: 1 gul løk, finkuttet 2 fedd hvitløk, finkuttet 0,5 dl olivenolje 1 boks hermetiske tomater, polpa 3 ss soltørket tomat i olje, finkuttet kvernet sort pepper 2 ss Heinz ketchup salt 1 finkuttet vårløk 2 ss finkuttet basilikum Slik gjør du: Løk og hvitløk surres mykt i olje. Tilsett tomater og soltørket tomat. Kok inn til det tykner. Ha i ketchup, sort pepper, vårløk og [...]


Medium

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]

Les mer...

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]

Les mer...

Large

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]

Les mer...

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]

Les mer...

Large Alt

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]

Les mer...

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]

Les mer...

Full

Bakte småtomater med cottage cheese og balsamico

En god tomatrett som kan serveres som egen salat med godt brød til, som tilbehør til fisk eller kjøtt, eller som en liten tapasrett. Du trenger: 400 g tomater av ulike slag 0,5 dl god olivenolje 1 ts sukker kvernet sort pepper 1 ts finkuttet timian salt 200 g cottage cheese Balsamico, godt lagret, søt og rund 2-3 vårløk Slik gjør du: Stikk tomatene gjennom skinnet med en spiss kniv. Vend tomatene med olje, sukker, salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader, til de sprekker. Avkjøles lett og blandes godt. Sil av cottage cheese i lunkent vann i en sikt til du har [...]

Les mer...

Brokkoli i spicy dressing og parmesan

En nydelig rett som fint kan spises alene eller som tilbehør til f.eks. grillet kjøtt. Du trenger: 1 brokkoli Vann og salt Dressing: 1 egg 1 ss dijonsennep 3 dl rapsolje 2 syltet paprika (kjøpes på glass) Tabasco etter smak 1 ss hvitvinseddik Salt Parmesan Slik gjør du: Skjær brokkoli fra stammen og skjær lange stilker. Stammen skrelles inn til kjernen og kuttes i grove skiver. Forvell brokkolien i min. 1 liter kokende salt vann (2 ss salt pr liter vann). Avkjøl brokkolien på brett. Dressingen lages som majones med stavmikser: Ha egg, sennep og rapsolje i et litersmål, ha stavmikseren helt i bunn, kjør på full speed mens du sakte løfter den. Kjør [...]

Les mer...