Posts

Posts Shortcodes

You can show the posts with Porto Blog, Porto Recent Posts shortcodes.


Recent

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g... Les Mer

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger... Les Mer

Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Prøv den perfekte sommerburgeren! Du blander den raskt, den stekes raskt og den er sunn. Det lille trikset med å bruke... Les Mer

Brokkoli- og aspargesbønnesalat

Den perfekte salaten til alle typer grillmat. Spis den gjerne alene, da er det perfekt å toppe den med... Les Mer

Kylling, søtpoteter og løk, bakt med rosmarin og sitron

En enkel rett hvor alt lages samtidig. Kylling med skinn og beina tåler mye juling, og ved å bruke høy... Les Mer


Timeline

juni 2019

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g tørrmelk 950 g hvetemel 30 g smør Slik gjør du: Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt [...]

mai 2019

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger litt ekstra energi i banken. Byggrynene kan gjerne legges i bløt dagen før, men det fungerer også fint å koke de samme dag. Planlegging er ikke alltid like enkelt 😉 Du trenger: 50g byggryn 50g risottoris 8dl skummet/lettmelk 2dl vann 1 kanelstang tranebær rosiner hakkede nøtter litt salt Slik gjør du: Legg gryn og ris i vannet og kok uten lokk til vannet er borte, rør jevnlig. Ha i kanelstang og melk og kok til ris og gryn er myke. Siste 5 minuttene tilsettes tørket frukt. Trekk til side og rør godt [...]


Grid

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g tørrmelk 950 g hvetemel 30 g smør Slik gjør du: Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt [...]

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger litt ekstra energi i banken. Byggrynene kan gjerne legges i bløt dagen før, men det fungerer også fint å koke de samme dag. Planlegging er ikke alltid like enkelt 😉 Du trenger: 50g byggryn 50g risottoris 8dl skummet/lettmelk 2dl vann 1 kanelstang tranebær rosiner hakkede nøtter litt salt Slik gjør du: Legg gryn og ris i vannet og kok uten lokk til vannet er borte, rør jevnlig. Ha i kanelstang og melk og kok til ris og gryn er myke. Siste 5 minuttene tilsettes tørket frukt. Trekk til side og rør godt [...]

Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Prøv den perfekte sommerburgeren! Du blander den raskt, den stekes raskt og den er sunn. Det lille trikset med å bruke semulegryn på utsiden gir den en ekstra crunch i texturen og drar til seg ekstra med smak ved stekingen. Ved å skylle løken får du vekk mye av gassen og løken blir søtere, rundere og ettersmaken forsvinner. Du trenger: Lakseburger 500 g laksefilet salt, kvernet sort pepper, cayennepepper revet skall av ½ sitron 4 ss semulegryn Agurksalat 1 agurk 2 ss rømme 1 ts Dijon sennep salt Syrlig rødløk ½ rødløk 1 ss rødvinseddik 0,5 ts sukker Fennikelslaw 100 g rødkål 1 fennikel ½ sitronsaft salt god olivenolje burgerbrød olivenolje salat rapsolje Slik gjør du: Kvern laksen på 5 mm eller bruk en kniv og hakk laksen [...]


Medium

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g tørrmelk 950 g hvetemel 30 g smør Slik gjør du: Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt [...]

Les mer...

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger litt ekstra energi i banken. Byggrynene kan gjerne legges i bløt dagen før, men det fungerer også fint å koke de samme dag. Planlegging er ikke alltid like enkelt 😉 Du trenger: 50g byggryn 50g risottoris 8dl skummet/lettmelk 2dl vann 1 kanelstang tranebær rosiner hakkede nøtter litt salt Slik gjør du: Legg gryn og ris i vannet og kok uten lokk til vannet er borte, rør jevnlig. Ha i kanelstang og melk og kok til ris og gryn er myke. Siste 5 minuttene tilsettes tørket frukt. Trekk til side og rør godt [...]

Les mer...

Large

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g tørrmelk 950 g hvetemel 30 g smør Slik gjør du: Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt [...]

Les mer...

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger litt ekstra energi i banken. Byggrynene kan gjerne legges i bløt dagen før, men det fungerer også fint å koke de samme dag. Planlegging er ikke alltid like enkelt 😉 Du trenger: 50g byggryn 50g risottoris 8dl skummet/lettmelk 2dl vann 1 kanelstang tranebær rosiner hakkede nøtter litt salt Slik gjør du: Legg gryn og ris i vannet og kok uten lokk til vannet er borte, rør jevnlig. Ha i kanelstang og melk og kok til ris og gryn er myke. Siste 5 minuttene tilsettes tørket frukt. Trekk til side og rør godt [...]

Les mer...

Large Alt

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g tørrmelk 950 g hvetemel 30 g smør Slik gjør du: Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt [...]

Les mer...

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger litt ekstra energi i banken. Byggrynene kan gjerne legges i bløt dagen før, men det fungerer også fint å koke de samme dag. Planlegging er ikke alltid like enkelt 😉 Du trenger: 50g byggryn 50g risottoris 8dl skummet/lettmelk 2dl vann 1 kanelstang tranebær rosiner hakkede nøtter litt salt Slik gjør du: Legg gryn og ris i vannet og kok uten lokk til vannet er borte, rør jevnlig. Ha i kanelstang og melk og kok til ris og gryn er myke. Siste 5 minuttene tilsettes tørket frukt. Trekk til side og rør godt [...]

Les mer...

Full

bilde av steambuns med tatakilaks

Steambuns med tatakilaks

Smakfulle steambuns med spennende laks! Til BUNS trenger du: 6 dl melk 8 g tørrgjær 15 g bakepulver 1 ts sukker 10 g salt 15 g tørrmelk 950 g hvetemel 30 g smør Slik gjør du: Bland alt minus hvetemel og smør i eltebollen. Tilsett melet og elt sammen i 10 minutter til en smidig deig. Skal slippe bollen helt. Tilsett kaldt smør og elt det inn. Sett til heving i 4o minutter. Tas ut og rulles til boller av emner på 50g. La hvile i 30 minutter under plast. Strekk de så ut til avlange emner forsiktig, pensle flaten med olje, brett sammen i to og legg på smurt [...]

Les mer...

Bygg- og risgrøt med nøtter og tørket frukt

Når du trenger ekstra energi i banken! For meg er dette energifrokosten før trening eller lange dager hvor en trenger litt ekstra energi i banken. Byggrynene kan gjerne legges i bløt dagen før, men det fungerer også fint å koke de samme dag. Planlegging er ikke alltid like enkelt 😉 Du trenger: 50g byggryn 50g risottoris 8dl skummet/lettmelk 2dl vann 1 kanelstang tranebær rosiner hakkede nøtter litt salt Slik gjør du: Legg gryn og ris i vannet og kok uten lokk til vannet er borte, rør jevnlig. Ha i kanelstang og melk og kok til ris og gryn er myke. Siste 5 minuttene tilsettes tørket frukt. Trekk til side og rør godt [...]

Les mer...