Sliders med blåmuggost og tomatchutney

Sliders med blåmuggost og tomatchutney

Bugere som passer perfekt på grillen – eller i panne!

Du trenger:
500 g kvernet oksekjøtt
1 sjalottløk, skylles i kaldt vann og finkuttes
Kvernet sort pepper
1 ts smoaked tabasco
Maldonsalt

Bland alt utenom salt, og press ut til 4 burgere. Salt på utsiden. Grilles eller stekes i panne til ønsket kjernetemperatur.

Tomatchutney:
1 gul løk, finkuttet
2 fedd hvitløk, finkuttet
0,5 dl olivenolje
1 boks hermetiske tomater, polpa
3 ss soltørket tomat i olje, finkuttet
kvernet sort pepper
2 ss Heinz ketchup
salt
1 finkuttet vårløk
2 ss finkuttet basilikum

Slik gjør du:
Løk og hvitløk surres mykt i olje. Tilsett tomater og soltørket tomat. Kok inn til det tykner. Ha i ketchup, sort pepper, vårløk og basilikum. Smak til med salt. Kok raskt opp og avkjøl.
Dette blir mer chutney enn du trenger til fire burgere, men oppbevar den kaldt og bruk til pizza og pasta!

Tilbehør:
Blåmuggost
Vårløk
Salat

Burgerbuns:
Bruk samme deig som til steambuns, men lag emner a 50 g og stek på 200 grader i 10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *