Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Lakseburger med kål- og fennikelslaw

Prøv den perfekte sommerburgeren!

Du blander den raskt, den stekes raskt og den er sunn.

Det lille trikset med å bruke semulegryn på utsiden gir den en ekstra crunch i texturen og drar til seg ekstra med smak ved stekingen. Ved å skylle løken får du vekk mye av gassen og løken blir søtere, rundere og ettersmaken forsvinner.

Du trenger:

Lakseburger

500 g laksefilet
salt, kvernet sort pepper, cayennepepper
revet skall av ½ sitron
4 ss semulegryn

Agurksalat

1 agurk
2 ss rømme
1 ts Dijon sennep
salt

Syrlig rødløk
½ rødløk
1 ss rødvinseddik
0,5 ts sukker

Fennikelslaw

100 g rødkål
1 fennikel
½ sitronsaft
salt
god olivenolje

burgerbrød
olivenolje
salat

rapsolje

Slik gjør du:
Kvern laksen på 5 mm eller bruk en kniv og hakk laksen relativt fint opp. Ha den i en bolle og tilsett salt. Rør det godt sammen til du kjenner at laksen setter seg godt. Tilsett det øvrige og bland sammen. Press ut fire like burgere. Dypp de i semulegryn – nå er de klare for steking eller grilling.

Agurken strimles med en rotskreller og blandes med de øvrige ingrediensene rett før servering.

Løken strimles løvtynt. Skylles godt i lunkent vann. Blandes med ingrediensene.

Rødkål og fennikel strimles hver for seg. Salt kålen lett i ti minutter og press ut saften.
Bland alt sammen og la det trekke i 5 minutter.

Grill av gode grove burgerbrød og drypp med god olivenolje.
Stek lakseburgerne 1 minutt på hver side til de har en fin lett rå kjerne. Ha slaw på bunnen, legg på burger, topp med fennikel, løk og salat. Klar for servering.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *